menu
shopping_cart
0
KOSÁR

17. lecke

Feladat: Skandalum vagy Imbecil?

lightbulb_outlineAz eddigi tananyagra alapozó önálló feladat

Kukutyin-pusztán, amin kívül már csak 2 szomszédos ország maradt a világon, a lakosság elégedetlen a főkukutyin vezetői és diplomáciai képességivel. Elhatározták, hogy lerohanják a gomba alakú házát és leüvöltik a vezetőt. Ha az ellenségek száma 1 vagy 2 és mindezek mellett az adósság több, mint 100 tallér, azt kiáltják, hogy "SKANDALUM" az ablaka latt. Ha nincs ellenség, de van adósság, akkor azt kiáltják az ablaka alatt, hogy "IMBECIL".

Írj egy programot, ami megkérdezi az adósság mértékét és az ellenségek számát, majd kiírja a képernyőre, hogy mit kiáltanak a kukutyini lakosok. Egy lehetséges megoldás alul olvasható. Előbb próbáld meg saját magad megoldani a feladatot!

#include<stdio.h>

int main(){

  //Itt is programozhatsz
  //Vagy a saját gépeden offline

return 0;
}

kukutyin.c c

Egy lehetséges megoldás:

#include<stdio.h>

int main(){

  int a;
  int e;

  printf("Mennyi az adósság?\n");
  scanf("%d", &a);

  printf("Mennyi az ellenség?\n");
  scanf("%d", &e);

  if( (e == 1 || e == 2) && a > 100 ){
    printf("SKANDALUM");
  }

  if( e == 0 && a > 0 ){
    printf("IMBECIL");
  }

return 0;
}

kukutyin.c c 110 0 Mennyi az adósság? Mennyi az ellenség? IMBECIL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Snorbhy
Próbáltam átalakítani a feladatot, de 100-nál kisebb addóságnál hagyja figyelmen kívül az ellenségek számát, de így is bekéri, és a bekérés hamarabb történik, mint a hozzátartozó kérdés :/ #include /* A progi lényege: 1. Vizsgálja meg az adósságot, és ha kisebb mint 100, a Béke van feliratot írja ki., Ha nem, futassa a feltételt */ int main(){ int a, e; printf("Mekkora az adosag?:"); scanf("%d%", &a); if (a >= 100) { printf("Mennyi az ellensege? 0-3:"); scanf("%d", &e); if (e == 1 || e== 2){ printf("Bukas"); } if (e == 0){ printf("Csod"); } } else { printf("Beke van!"); } return 0; }